Bastin mietteet Powerade-turnauksesta
Julkaistu: 21.08.2016 00.00

Bastin mietteet Powerade-turnauksesta

Tavoitimme päävalmentaja Sebastian ”Basti” Freudenthalin ja kyselimme Bastilta , mitä ÅIF sai irti Powerade-turnauksesta. Turnaukseen osallistuivat EräViikingit, M-Team, Täby FC (SWE) ja ÅIF. Turnauksen sivusto

- Kaksi ja puoli peliä neljästä pelasimme hyvin. Ensimmäisenä vastaan asettui ehkä jopa maailman kovin seurajoukkue EräViikingit ja toisessa matsissa vastassa oli Täby FC. Molemmat Täby ottelut olivat ihan OK. Toisessa sunnuntain Täby matsissa pelasimme 50 minuuttia loistavaa peliä, lopussa rupesi hieman polttoaine loppumaan.

- Puolustuksen saralta turnaus osoitti että meillä on ensiluokkaiset maalivahdit. Puolustuksellisesti emme laske M-Team-matsia ollenkaan mukaan näihin tilastoihin. Pelasimme neljä ottelua kolmeen päivään kolmella kentällisellä ja jos rosteri on noinkin kapea niin onhan suuret minuuttimäärät ovat varsin rankkoja ja pelien määrä toki tuntui ja näkyi.

- EräViikingit-matsissa teimme kolme ja päästimme neljä maalia, joka on loistava saavutus EräViikingin tasoiselle nipulle. Jos tuon tason joukkue tekee meille vain neljä maalia ja pystyimme iskemään EV:n häkkiin kolme kertaa ollessamme puolustuskannalla läpi ottelun, niin lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä.

-Täbya vastaan pystyimme haastamaan pallollisena. Olen erittäin ylpeä poikien suorituksesta. M-Team matsia ei kannata paljon pohtia kun kolmella kentällä vetää turnauksen läpi niin tulos näkyy taululla. Totta kai matsi oli meille raskas.

- Pronssipelissä pelasimme Täbya vastaan loistavasti. Taas pelasimme maltilla ja liikutimme palloa hyvin 50 min, odotimme että vastustaja avasi pakkaa ja sitten me rokotettiin. 6-3 johdettiin matsia, mutta viimeinen kymppi käänsi matsin täysin: se oli sekavaa pelaamista. Nyt ei voida suoristaa selkää vaan ottaa opikseen tästä matsista. Annettiin itsellemme oikeuden hieman löysätä. Jälleen kerran oppirahat on maksettava kun tuli hyvänolon tunne matsin viimeisellä kympillä ja annettiin kaverille paikat. Täby kavensi kovalla prossalla ja he tasoittivat ajassa 59.59. Rankkarikisa oli saman tien ja meillä oli pää painuksissa emmekä saaneet hyvää fiilistä rankkareissa. Henkiseen valmistautumiseen pitää valmistautua tulevaisuudessa paremmin.

- Joukkueessa on hyvä meininki ja hurttia huumoria. Nyt ei tarvitse hampaat irvessä ja veren maku suussa vetää, vaan ylläpidämme ja kehitämme joukkuehenkeä. Viisikkopeli antoi valmennukselle paljon tietoa ja dataa ketkä pelaajat sopivat keiden kanssa, mistä löytyy ne toimivimmat koostumukset. Turnaus osoitti kuinka huippusalibandya suomessa pelataan emmekä ole tästä kovin kaukana. Nyt vain laitetaan palaset loksahtamaan paikoille niin tulevasta Divari-kaudesta tulee hyvä juttu.

EräViikinki – Åif 4-3 (2-2, 1-1, 1-0)
Täby FC – Åif7-8 (1-3, 1-2, 5-3)
Åif – M-Team 4-12 (1-5, 2-3, 1-4)

Pronssiottelu
Åif – Täby fc7-8 (3-1, 2-1, 2-5, 0-1 RL)

Iiro Karesniemen ottelukuvat https://www.flickr.com/photos/ikaresniemi/sets/721...

Tervetuloa seuraamaan seuraava treenimatsia Ingman Areenalle tiistaina 23.8. klo 19.30, vastaan asettuu Blackbirds Keravalta









Seuran uusimmat