B-tytöt ja C2-pojat SM-karsinnoissa
Julkaistu: 22.08.2016 00.00

B-tytöt ja C2-pojat SM-karsinnoissa

Salibandykausi 2016-2017 pyörähti virallisten pelien osalta käyntiin viime viikonloppuna, kun ensimmäiset SM-sarjojen karsintaturnaukset käytiin eri puolilla Suomea. ÅIF:n joukkueita karsinnoissa oli mukana kaksi, kun B-tytöt ja C2-pojat(02-syntyneet) tavoittelivat paikkaa auringossa.

B-tyttöjen karsintaturnaus käytiin Oulussa, Kastellin monitoimitalossa lauantaina ja sunnuntaina. Alkulohkossa vastaan asettuivat SB Heinola, Pirkat ja EräViikingit. Ensimmäisessä ottelussa ÅIF kohtasi SB Heinolan ja nappasi tyylikkään 8-2 voiton. Lauantain toisessa ottelussa vastassa oli Pirkat, joka parempi lukemin 8-1 ja ja etenikin lohkosta puhtaalla pelillä jatkoon.

Sunnuntaina pelit jatkuivat ja viimeisessä alkulohko-ottelussa vastassa oli salibandymaailman uusi tulokas EräViikingit. Ottelu oli alusta loppuun todella tiukkaa vääntöä, mutta ÅIF:n harmiksi EV oli ensimmäisen erän maalillaan lopulta 1-0 parempi. Tämän jälkeen B-tyttöjen tie vei jatkokarsintaan SB-Prota vastaan. Jatkokarsintapelissä Pro oli tehokkaampi ja voitti pelin 5-0. Lopputulemana ÅIF:n B-tytöt jäävät siis aluesarjaan.

C2-poikien karsintapelit pelattiin Raholan liikuntakeskuksessa, Tampereella. ÅIF kohtasi alkulohkossaan Nokian KrP:n, Tiikerit II:n, 02-JKL Valkoisen ja SBT Tornion. Lauantain peleissä ÅIF pelasi Tiikerit II ja SBT Torniota vastaan. Molemmista otteluista irtosi melko selvät voitot, kun Tiikerit kaatuivat 8-1 ja SBT Tornio 11-2.

Lauantain voittojen siivittämänä oli poikien mukava lähteä, kohti sunnuntain koitoksia 02-JKL:ää ja Nokian KrP:tä vastaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa vastassa oli KrP. Pelistä oli odotettavissa tiukka, sillä molemmat joukkueet voittivat molemmat lauantain kohtaamiset. Peli oli pari erää tiukkaa, mutta sitten ÅIF laittoi ison vaihteen silmään ja karkasi 7-2 voittoon. Päivän viimeinen peli 02-JKL:ää vastaan oli ÅIF:lle paineeton, sillä lohkovoitto oli jo varmistettu. Pelistä irtosikin upea 14-1 voitto, jonka siivittämänä ÅIF pääsi juhlimaan SM-sarjapaikkaansa

Seuran uusimmat