Julkaistu: 29.08.2016 00.00

E2-pojat Mestareiden Cupin hopealle

27.-28.8.2016 pidettiin Turun Leaf Areenalla vuonna 2006 syntyneiden poikien perinteinen Mestareiden Cup -turnaus, jonne oli kutsuttu Suomen parhammistoa. Ensimmäisenä päivänä pelattiin alkusarjat viiden joukkueen lohkoissa. ÅIF sai ensimmäisenä vastaansa KooVeen Tampereelta. Peli oli erittäin tasainen. Ensimmäinen erä meni ÅIF:n hallinnassa, ja ÅIF pääsi tekemään maalin. Toisella alkoi KooVee tulla yhä enemmän ÅIF:n kenttäpuoliskolle, muttei saanut maalia aikaiseksi, joten ÅIF:lle niukka 1-0 voitto.

Toinen peli pelattiin tuttua Tapanilan Erää vastaan. Jälleen tiukka matsi, jonka ÅIF käänsi niukaksi 4-3 voitoksi. Kolmannessa pelissä vastaan tuli SC Urban Turengista. SCU johti peliä ensimmäisen erän jälkeen jo 6-3, mutta ÅIF teki toisen erän alkuun alle kahdessa minuutissa kolme maalia ja se sotki SCU:n pelin täysin. ÅIF:n voittomaali tuli pelin loppupuolella, mutta lisäjännitystä tuli vielä kaksi minuuttia ennen loppua, kun ÅIF sai pelissä jo neljännen jäähynsä. Puolustus oli kuitenkin uhrautuvaa ja voitto tuli 7-6 numeroin. Lohkovoitto irtosikin sitten helposti viimeisessä ottelussa Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Pojat pelasivat vapautuneesti ja lopputulos 10-0 kertoo kaiken.

Sunnuntai alkoi puolivälieräottelulla Lohjan Salibandya vastaan. Vaikka peli oli ÅIF:n hallinnassa, maalit olivat pelin loppupuolella vielä tasan 2-2. ÅIF sai vajaa kaksi minuuttia ennen loppua jäähyn, mutta ÅIF:n Aapo Lintula oli päättänyt, ettei peli mene rangaistuslaukauksiin ja pallon saatuaan painoi väkisin läpi Lohjan puolustuksen, kiersi maalin ja iski pallon vanhanaikaisella maaliin. Todellinen tahtomaali. Lopussa ÅIF lähinnä piti palloa alivoimalla lohjalaisten päädyssä aikaa kuluttaen. 3-2 voitolla ÅIF välierään.

Välierässä vastaan tuli ensimmäistä kertaa Tampereen Classic. Peli oli ÅIF:n osalta turnauksen parasta ja hyvin hallinnassa. Ensimmäinen puoliaika ÅIF:lle 3-0. Toinen puoliaika tehtiin maaleja vuoron perään ja ÅIF loppuotteluun 5-3 voitolla.

Loppuottelussa vastassa oli erittäin liikkuva ja taitava TPS. ÅIF:n poikien energiat näyttivät loppuneen välierään ja TPS voitti ottelun selvästi 8-3 ÅIF:n kovasta, mutta väsyneestä taistelusta huolimatta. Hopea oli silti erinomainen tulos maamme parhaiden seurojen joukossa.