ÅIF PALASI JOULUTAUOLTA – VIERASVOITTO JA KOTITAPPIO
Julkaistu: 17.01.2018 00.00

Julkaistu Sipoon Sanomissa 17.1. (Sami Mäkäräinen)

ÅIF:n miesten
edustusjoukkue huilasi vuodentaitteen ja palasi väkevästi. Seitsemäs päivä kuluvaa kuuta valkonuttuiset ryöväsivät pistepotin Botniahallissa, voittivat SB Vaasan lukemin 6–8. Maalitehtailu hoidettiin tyylikkäillä syöttötrilleillä, ja jonkinlaisena kliimaksina nähtiin Jan Qvickström-Hellingin valelyöntilaukaus-tarjoilu Pekka Rinkiselle. Maalikoostevideota jää auliisti kelailemaan. Qvickström-Hellingin syötöstä voisi olla täkäläiseksi viraalihitiksi.

Menneenä lauantaina ÅIF:n sarjataival jatkui. Limingan Niittomiehet peittosivat sipoolaisryhmän Söderkullassa lukemin 6–8. Tappiosta huolimatta valkonuttuisten pelissä oli piirteitä, joita on hartaasti kaivattu. Eritoten Matias Kuisman sentteröimä kentällinen, laidoilla Markus Mitikka ja Tony Boman, oli ilahduttavan vilkasjalkainen ja aloitteellinen, jos kohta Mitikan loukkaantuminen pelin vanhetessa (kirjeenvaihtajallanne ei ole tietoa vamman vakavuudesta) hillitsi menoa. Samoin nähtiin jotakin juonikasta ja läpimietittyä – Mikko Piippo lähetti oman puolustuspään kulmavapaalyönnistä pystysyötön Tuomas Savukoskelle, joka sinkautti pelivälineen edelleen Jyri Laineelle. Pallo alanurkkaan ja kädet kohti loisteputkivaloja.

Lauantai-illassa erän alut olivat isännille kohtalokkaita. Aukkoja löytyi ja vieraat nakuttivat luvattoman monta osumaa maalivahdinalueen ulkorajalta. Päätöserässä koljattimainen Rando Kramm käynnisti kirin odottamattomalla kanttilaukauksella. Kiri kuitenkin tyssähti, kun muutoin niin loistavasti pelannut Tuomas Savukoski lankesi protestoimisjäähyyn.

”Niittarit” sinnittelivät jäljelle jääneet minuutit ja korjasivat pisteet. Loppusummerin pirratessa hyökkäyskulmauksessa hälistiin. Pahaenteiset aavistukset ennättivät hiipiä mieleen.

Jyri Laineelle nostettiin punainen kortti.

Otteluohjelmassa perjantaille 19.1. klo 19.00 ilmoitettu paikalliskamppailu ÅIF – Loviisan TOR siirtyy tuonnemmaksi. Uusi ottelun ajakohta ei ole tiedossa.