C1-pojat (2003), C1-poikien SM-sarja Pudotuspelit

Oilers NG - ÅIF /PSS   8 - 5

Esport Areena

Niukka tappio C1-pojille ensimmäisessä puolivälierässä

Ennakkoasetelmat puolivälieräkamppailuun

Ennakkoasetelmat SM-sarjan puolivälierän kohtaamiseen olivat selkeät, Oilers NG ei ollut hävinnyt C1-poikien SM-runkosarjassa peliäkään ja he eivät olleet kokeneet edes pistemenetyksiä kauden aikana. Runkosarjan he voittivat hurjalla maalierolla 210-91. Oilersin vahvuus on maalilukemista päätellen ollut koko kauden vahva oman pään puolustuspelaaminen ja tehokas maaleja tuottava kokoonpano.

ÅIF/PSS yhteisjoukkue on vuorostaan ponnahtanut C1-poikien 1.divisioonan mestarina ja vahvojen SM-sarjan pudotuspelikarsinta koitosten esitysten kautta aina SM-sarjan puolivälieriin asti voittamalla kaikki esteet tieltään. Illan suurena ennakkosuosikkina koitokseen lähti selvästi kotijoukkue Oilers NG.

1.erä

Vierasjoukkueen Åiffi-Pessi pojat eivät kuvia kunnioittaneet pelin alussa, vaan avasivat pelin rohkeasti karvaten ylhäältä antamatta yhtään tilaa kotijoukkueelle rakentaa omaa vahvaa hyökkäyspeliään. ÅIF/PSS pelin aloitus tuntui sekoittavan kotijoukkuetta ja lyhyen painostusjakson jälkeen hyökkäyspään vaparikuvion jälkeen Miko Melender tekikin ajassa 2:50 Patrik Korpiniemen esityöstä tilanteeksi 0-1.

Oilers NG-pojat terästäytyivät kuitenkin selkeästi heti oman pään takaiskun jälkeen ja parin minuutin pelin päästä ja ajassa 4:50 tasoittivat pelin lukemiin 1-1. Tästä maalista alkoikin sitten Oilers:n painostusjakso ja he ottivat sen myötä hienoisen pelin hallinnan itselleen, rakentaen useita vaarallisia maalintekotilanteita. ÅIF/PSS veräjän suulla Roni Serenius koppasi heti alkuun muutaman maukkaan torjunnan ja samalla estäen useiden lisätakaiskujen syntyminen. Oilers tuotti vierasjoukkueen maalia kohden useita hyökkäyksiä ja tulosta syntyikin niiden myötä. Kotijoukkue pääsi ennen erän puolta väliä 3-1 johtoon ennen kuin hallintatilanne hieman tasoittui.

Ajassa 10:08 ÅIF/PSS pääsi yrittämään 2 minuutin ylivoiman aikana maalintekoa, siinä kuitenkaan onnistumatta hyvistä paikoista huolimatta. Ylivoiman jälkeen Oilers NG meni pelissä ja ajassa 16:02 jo 4-1 johtoon kotijoukkueen tehopelaajan Ethan Martinin maalatessa illan kolmannen ja samalla hattutempun.

Pelitilanteiden aaltoillessa ÅIF/PSS pääsikin kesken Oilersin hyökkäyksen kääntämään pelin suunnan ja tekemään hienon kuvion päätteeksi kavennusmaalin ajassa 17:42 ja tilanteeksi 4-2. Maalintekijänä Matias Rantonen ja syöttäjänä Joakim Lajunen. Ennen erän loppua Oilers lisäsi johtoaan 5-2:een.

Ottelun ensimmäisen erä tuntui hieman sekavalta kummaltakin joukkueelta ja peli aaltoili päästä päähän ja samalla maaliverkot heiluivat. Oilers kuitenkin käytti tekopaikkansa runkosarjassa tutuksi tulleella tehokkuudella.

2. erä

Oilers aloitti erittäin vahvasti toisen erän maalaamalla 35 pelisekunnin jälkeen tilanteeksi 6-2. Maalin jälkeen pelitilanteet vaihtelivat päästä päähän ja pelaajat esittivät hyviä ja viihdyttäviä otteita fanijoukon kannustaessa.

ÅIF/PSS pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta ajassa 24:57 ja tällä kertaa se tuotti tulosta ajassa 26:22 Otto Lintulan kaventaessa maalinedustan ohjauksella ja Miko Melenderin syöttäessä maalin.

Toisen erän puolivälissä Joakim Lajuselle tuomittiin 2 min jäähy hieman yliaggressiivisesta karvauspelaamisesta Oilersin maalivahtia kohtaan. Kotijoukkue hyödynsi tehokkaasti ylivoimansa ja iski tauluille lukemat 7-3.

Ajassa 36:05 vuorostaan Oilersille tuomittiin kahden minuutin jäähy, jonka aikana ajassa 36:25 Anton Sjöfelt kavensi tilanteeksi 7-4 Matias Rantosen syötöstä.

Toisen erän tilanteet tasoittivat ottelua erän maalit 2-2 ja antoivat odottaa kiihkeätä kolmatta erää.

3. erä

Kolmanteen erään tuli todella latautunut ja päättäväinen ÅIF/PSS joukkue, joka vahvasti kamppaillen pelasi jokaisen 1-1 tilanteen loppuun ja pelaajat ansaitsevatkin tästä tsempistä runsasta kiitosta. Kavennusmaali syntyi ajassa 44:08 ja tulostaululla tilanne näytti lukemia 7-5. Maali syntyi Anton Sjöfeltin hienosta yläkulman laukauksesta ja Julius Poikolaisen syötöstä. Kavennusmaali sekoittikin Oilersin peliä sen verran, että pelin hallinta siirtyi kolmannessa erässä vierasjoukkueelle, joka hallitsi kolmatta erän alusta loppuun. Oikeastaan mielin määrin.

Åif-Pessi pojat painostivat kolmannessa erässä pelin vahvasti aaltoina Oilersin päätyyn ja hyviä maalintekoyrityksiä oli rutkasti ja kolmannen erän torjuntatilastotkin kertoivat 12-5 omaa kieltänsä pelin hallinasta. Kesken hyvän painostusjakson Oilers pääsi maalaamaan ja lisäämään johtoaan ajassa 50:35 tilanteeksi 8-5. Ottelun tehopelaajan Ethan Martinin maalatessa jo kuudennen kerran pelissä.

Ottelun loppu olikin maaliton, vaikka tilanteet syntyivätkin yhteen päätyyn ÅIF/PSS joukkueen painostaessa tilanteita raivoisasti uudelleen kohti Oilersin maalia. Oilersin maalivahti kuitenkin pelasti monta hyvää maalintekopaikkaa loistavilla torjunnoillaan. Ottelun loppusummerin soidessa tauluilla olikin maalilukemat kotijoukkueelle 8-5.

Kaiken kaikkiaan tämä ensimmäinen puolivälieräpeli kertoi sen, että kahden valtakunnan ylimmän sarjan voittajien välillä ei suurta eroa ole. Ottelussa Oilersin maalitehokkuus oli omaa luokkaansa ja yksilöiden ratkaisut tässä ottelussa nousi omaan arvoonsa, kuten Ethan Martinin 6 maalia kertovat. Maalivahtien torjunnat kuvaavat myös omaa torjuntakieltänsä 21 Oilersin maalivahdille ja ÅIF/PSS ”häkkärille” 14.

Koko kauden tilastovertailussa Oilers oli aivan omaa luokkaansa. SM-runkosarjaa Oilers dominoi vahvalla pelillään kaikissa tilastokategorioissa. Keskimäärin 22 ottelussa syntyi 9,5 maalia/ottelu ja päästettyjä vuorostaan vain 4,1 maalia/ottelu. Maalierojen keskiarvon ollessa 5,4/ottelu.

Näihin tilastolukuihin viitaten, PSS/ÅIF C1-pojat esittivät ensimmäisessä pelissä loistavia otteitaan ennakkosuosikkia vastaan varsinkin 2. ja 3. erässä. Seuraavassa ottelussa vastapään punakehikon helottaessa useammin kuin kaverilla läpi ottelun, tietää se hyvää tulosta.

Seuraava puolivälierä ja kotipeli pelataan aprillipäivänä 1.4. klo. 19:15 Ingman Areenalla.Sipoon Söderkullassa.

Ottelusarja ei ole vielä taputeltu ja yllätyksiä siis voi vielä olla edessä, kun mukana on kotiluolan taika hyvän yleisön kannustuksen kera.

Ensimmäisen puolivälieräottelun kiihkeät tunnelmat ja kamppailut löytyvät taltioituna: https://youtu.be/tiOmvBaimsA