ÅIF:n Naiset kohti debyytti kauttaan Salibandyliigassa
20.6.2017 8:00 Uutisointi / Naiset edustus

ÅIF

Maaliskuun alussa varmistuneen Liiganousun jälkeen on Sipoossa voitu aloittaa valmistautuminen pääsarjatasolla pelaamiseen. Harjoittelu on ollut kovaa ja on menty lujaa. Pelaajien asenteessa on ollut ’tekemisen’ meininkiä. On juostu mäkiä ylös ja alas, hypitty milloin yhdellä ja milloin kahdella jalalla eteen sattuneiden aitojen yli, juostu intervallia, juostu pitkiä matkoja niin radalla kuin metsässäkin. Välillä on käyty vetämässä kamppailulajiharjoituksia mm. painia sekä Thai-nyrkkeilyä. Lisäksi on pumpattu rautaa ylös siihen tahtiin että heikompia meno jo hirvittää.

Taustat ovat opetelleet uuden sarjapaikan mukanaan tuomia muutoksia ottelutapahtumien järjestelyissä sekä tietenkin purkaneet, Etelä-Suomen runsaasta pelaajamassasta johtuen, yhteydenottojen tulvaa ja valikoineet sieltä sopivia kandidaatteja tryoutille. Ylimääräiset on ohjattu suoraan naapuriseuroihin kokeilemaan onneaan, josko siellä tärppäisi paremmin. Tavoitteena joukkueella on tietenkin pelata Finaalissa huhtikuun lopulla pikkaisen isommalla areenalla. Jos jostain syystä ei portit Finaaliin aukea, niin hätätapauksessa kotihallissa järjestetty pronssipeli käy myös näin ensikertalaisille………….................????

No niin, pakolliset ’uutiset ja tavoitteet’ osio on siis hoidettu yllä olevalla ’mediatiedotteella’ eli voimme käydä itse asiaan. Nousun varmistuttua koko poppoo asteli paikalliseen vaatekauppaan ja ostoslistalla oli pelkästään henkseleitä, ja mahdollisimman leveää mallia. Sitten ei muuta kuin karaokekuppiloita kiertämään ja koko porukka lauteille vetämään ’Keekin’ Jippikayjeetä, henkselit paukkuen, aina pilkkuun asti. Tätä kestikin toukokuun puolelle asti, kunnes joku ehdotti käyntiä Ingman Areenalla, lähinnä vaan pikku höntsän merkeissä sekä tietenkin tarkistamaan olisiko jokunen pelaaja tulossa tryoutille, ja olihan niitä, mutta eihän me sinne jääty……..vielä on kesää jäljellä….…no huhhuh!!

No niin, taas lähti medialla pikkuisen laukalle. Pitäisiköhän arvailun lisäksi vähän keskittyä itse jutun kirjoittamiseen, sekä kysellä valmennukselta, miten tämä homma nyt oikeasti menikään??

Kausi 2016-2017 Divarissa oli koko joukkueelta hyvä, erityisesti valmennukselta, joka onnistui kaivamaan naisista sen parhaan mahdollisen tehon lähes jokaiseen otteluun, oli pelaajapakka sitten täysi tai ei. Kauden aikana onnistuttiin kääntämään niitä ’tärkeitä’ pelejä erätaukojen aikana tehdyillä muutoksilla, sekä luottamalla omaan pelitapaan. Läpi kauden joukkueesta huokui usko omaan tekemiseen sekä luotto pelikavereihin. Pitkillä pelimatkoilla, joita Divarissa riitti, oli bussimatkasta alkaen hyvää pöhinää ja sitoutumista joukkueen tekemiseen loppuun asti. Kaksi tappiota kauden aikana olivat hyviä herätyksiä oman tekemisen, sekä valmistautumisen laatua mitatessa.

Kaudesta 2017-2018 voisi ennustaa ’hieman’ toisenlaista kokonaisuutta. Sanotaan että, Uudenmaan alueella riittää pelaajia, mutta onhan noita joukkueitakin täällä, niin Liigassa kuin Divarissakin. Alueelta löytyy neljä Salibandynliiga joukkuetta, kolme taistelee mitaleista ja yksi sarjapaikastaan. Onko siinä (yksi) liikaa, se jää nähtäväksi. Lisäksi löytyy joukkue Divarista, joka on jo muutamaan otteeseen käynyt Liigassa kauden mittaisilla visiiteillä. Toisin sanoen pelaajilla on mistä valita, mikä parhaiten sopii itselleen ja omille tavoitteilleen salibandyssa.

Muutama kysymys valmennukselle.

Päävalmentaja Jukka ’Jugi’ Kettunen

Valmentaja Sami ’viki’ Vidgren

Miten on Kausi 2017-2018 kesäharjoittelun osalta pyörähtänyt käyntiin.

Jugi: Kiitos hyvin. Kesäharjoittelu aloitettiin toukokuussa, ja ohjattua toimintaa riittää heinäkuun puoliväliin saakka. Kesätreenit vedetään kolmen teeman mukaan: 1. nopeus, 2. voima ja 3. juoksukestävyys. Lajiharjoituksia on lisäksi 2 kertaa viikossa. Omatoimijakso kestää kolme viikkoa, jonka jälkeen askiin palataan elokuun toisella viikolla.

Viki: Kesäharjoittelu on pelaajan parasta aikaa nauttia urheilusta. Loma ja Kiireettömyys antaa mahdollisuuden harjoitteluun itselleen sopivana ajankohtana. Pois sisätiloista ja ulos luontoon. Ei tarvitse olla 400 metrin juoksurataa, punttisalia tai maalattuja viivoja jalkojen alla. On tärkeää antaa pelaajille tilaa omaan ajatteluun ja ruokkia luovuutta. Tänä vuonna pelaajat ovat tykänneet painista, thai-nyrkkeilystä ja metsä intervalli juoksuista.


Mitenkäs joukkue, pysyykö runko kasassa ja onko uusia pelaajia liittynyt joukkueeseen.

Jugi: Runko jatkaa kahta pelaajaa lukuun ottamatta. Tulijoista voidaan mainita Kia Lehmusvuori ja Taru Martikainen (SB Pro) Saara Järvelä ja Johanna Räsänen (M-Team) sekä Judith Hyvärinen (SB Vantaa)


Millä ’ilmeellä’ Sipoolaiset lähtee kohti debyyttikauttaan Naisten Salibandyliigassa.

Jugi: Luottavaisella, haastamaan valmiilla ja ennakkoluulottomalla ilmeellä, ja tietysti pieni pilke silmäkulmassa.

Viki: Itselläni on rauhallinen mieli. Teemme asioita pitkällä aikajänteellä. Tämä on seuraava kehitysaskel monelle pelaajalle, kuin myös valmennukselle. Tuodaan pikkuhiljaa uusia asioita ja hyödynnetään aikaisemmin opittua. Hienointa on se, että on osa-alueita mitä kehittää. Meillä on lupa oppia virheen kautta =)


Kiitoksia valmennukselle haastattelusta.


   
Lisää uutisia
Ådalens Idrottsförening
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat