Åif ry:n INFO 29.3.2020
29.3.2020 13:03 Uutisointi / Pääsivusto

Åif ry tiedottaa 29.3.2020

Miten jatketaan Åif:n toimintaa ja Ingman areenan harjoitusvuorot

Åif Ry Hallituksen Kokous 26.3.2020 klo 18:00 (Skype)

Tässä vaikeassa vallitsevassa tilanteessa tarvitsemme kaikkien seuramme toimijoiden, jäsenistön ja vanhempien tukea, että selviämme yhdessä tämän vaikean ajan ylitse #VIÄRÅIF.

Seura päätti aloittaa aktiivisen varainkeruu jakson (huhti–kesäkuun aikana), pelastaakseen seuran toiminnan jatkumisen. Hallituksen jäsenet ja seuratyöntekijät aloittavat välittömästi seura-fanituotteiden, kausikorttien, areenan paikkalippujen ja erilaisten medianäkyvyyksien aktiivisen myynnin.

Päätettiin, että pidämme Ingman Areena suljettuna toistaiseksi 30.4. asti.
Päätimme kokoontua 14.4. hallituksen kanssa uudestaan ja katselmoida tilannetta hallituksen 13.4. pvä. antaman pakotepäätöksen jälkeistä uutta ohjetta ja oheistuksia.

Päätimme, että Sipoon Areena laskuttaa huhtikuun vuorolaskut edelleenkin vakiovuorojen mukaan ja joukkueet maksavat huhtikuun hallivuorot normaalisti, mutta kaikki harjoitusvuorot Areenalla siirretään touko- tai kesäkuulle. Tämän jälkeen Areenan vuorojen laskutus katkaistaan kesäajaksi (vakiovuoro-laskutus loppuu 30.4.).

  • Näin pelastamme Sipoon Areenan huhtikuun (kevään) toiminnat ja pystymme hoitamaan jatkuvat menot + jäsenet saavat kuitenkin koko kausimaksun edestä vastinetta. Treenit jatkuu siis heti, kun siihen saamme myönteisen oheistuksen ja harjoituskautta siirrämme/muutamme mahdollisuuksien puitteissa.
  • 14.4. kokouksessa Hallitus katsoo sen hetkisen tilanteen uudelleen ja tekee siltä pohjalta uusia päätöksiä.

Nämä päätökset nojaavat myös Olympiakomitean seura-oheistukseen:
Koronaviruksen vaikutus seurojen toimintamaksuihin.
Olympiakomitea toivoo, että seurat koetaan yhteisöinä, joiden jäsenet yhdessä kantavat vastuun tässä vaikeassa tilanteessa. Yhdistyslakiin perustuen seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei tarvitse palauttaa.
Urheiluseurat ovat peruuttaneet harjoituksia ja tapahtumia. Esitämme alla vaihtoehtoja toimintamaksuihin yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden mukaisesti, ellei seuralla ole omia ohjeita eikä asiasta ole muuta sovittu (esimerkiksi toimintaan osallistumisen ehdoissa):

  • Toimintamaksua ei tarvitse palauttaa, jos harjoitukset ja tapahtumat siirretään myöhempään ajankohtaan tai järjestetään vaihtoehtoista toimintaa.
  • Toimintamaksun lähtökohtana on toiminnan kustannusten jakaminen osallistujien kesken. Toimintamaksun osittainen palauttaminen voi tulla kysymykseen, jos harjoitukset ja tapahtumat perutaan kokonaan. Jos harjoitus tai tapahtuma peruuntuu, seura voi säästää joissakin kustannuksissa. Tällöin mahdollinen säästö saattaa tulla palautettavaksi. Harjoituksen ja tapahtuman järjestämisen kulut ovat pääosin kiinteitä, jolloin palautettavaa ei yleensä synny.
  • Force majeure eli ylivoimainen este voi olla ääritapauksessa peruste siihen, että seura pitää toimintamaksut kokonaan, vaikka harjoitus tai tapahtuma olisi peruttu.

Yllä ei käsitellä seuran harjoittamaa elinkeinotoimintaa. Olympiakomitea suosittelee, että seurojen kannattaa jatkossa kirjata toimintamaksujen palauttamisen periaatteisiin ohjeen siitä mitä tehdä, jos epidemia tai pandemia peruuttavat seuran toimintaa.

Lisätietoja joukkueille ja vanhemmille löytyy täältä: https://adalensif.com/uutiset/9707/salibandyliiton...


ÅdalensIF Ry Hallitus

Michaela Lindqvist
Puheenjohtaja


   
Lisää uutisia
Ådalens Idrottsförening
Kategoriat